4gamers.be

"Consumenten hebben gebrek aan creativiteit"

Door papfles, 11-09-2012 14:33, bron: notenoughshaders

Er wordt vaak gewezen naar ontwikkelaars en uitgevers als het gaat over de creativiteit die aan de dag gelegd wordt in games. Onlangs sprak Ubisoft zich onder meer uit over de creativiteit van games en hoe nieuwe franchises het best gelanceerd kunnen worden bij de komst van nieuwe consoles. Een anonieme game-maker liet dan weer verstaan dat het ook aan de klant ligt, want dat de cijfers aantonen dat die gewoon geen nieuwe games koopt.

Rodney Greenblat, lead designer bij Parappa the Rapper, wijst echter gewoon resoluut naar de klanten. "Ik zie geen gebrek aan creativiteit bij game-makers, maar er is wel een gebrek aan creativiteit bij de kopers. Ik denk dat ontwikkelaars graag een brede waaier aan interessante games zouden willen maken, maar dat deze games moeilijk verkopen en dat ze dus niet gemaakt worden. Het is dus een economisch probleem." Zelf ziet Greenblat Nintendo als de creatieveling en als partij die altijd bezig is om een breder publiek naar de gamingwereld te trekken, terwijl hij vindt dat PlayStation en Xbox weinig redenen hebben om dat te doen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.